מומחה לטיפול שורש בכפר סבא

תוכן העניינים

מומחה לטיפולי שורש – כל מה שרציתם לדעת  – ד"ר לובה ברסף

 

 

"מדוע לעשות טיפול שורש אצל מומחה כשאפשר לבצע טיפול שורש גם במרפאה הרגילה?" – זוהי אחת השאלות  הנפוצות ביותר שאני פוגשת במרפאה.

הסיבה הפשוטה היא שלכל שן יש את הייחוד שלה. האנטומיה משתנה משן לשן. זאת אנו מגלים לעיתים תוך כדי טיפול.

לעיתים קרובות, לא יהיה ניתן להציל את השן ללא מעורבות של מומחה לטיפולי שורש. במקרים אחרים, מדובר בכלל בחידושי טיפולי שורש – זהו טיפול שמחייב גישה מקצועית ומנוסה יותר וטכנולוגיה מתקדמת.

 

 

סרטון המחשה לתהליך הטיפול אצל דוקטור לובה ברסף - מומחית לטיפולי שורש

סיכויי ההצלחה טובים יותר כשאתה מגיע למרפאת מומחה לטיפול שורש

רופא השיניים שלך, כמו גם אני כמומחית לטיפולי שורש, רוצים לספק לך את סיכויי ההצלחה הטובים ביותר. במקרים רבים, רופא שיניים יודע שאחוז ההצלחה של טיפול שורש על ידי מומחה גבוה יותר ולכן דואג להפנות למומחה כמוני.

מומחה לטיפולי שורש יוצר תוצאה ארוכת טווח – הסיכוי שתצטרך טיפול חוזר קטן ב20-30% כשאתה פונה למומחה. כתוצאה מכך, אין צורך לחזור כמה פעמים על אותו טיפול ולעבור שוב ושוב את תהליך טיפול השורש, המבנה, כתר או גשר חדש.

רופא השיניים מבצע טיפול שורש אחד לשבוע ואילו אני כמומחית לטיפולי שורש מבצעת בין 30-40 טיפולי שורש במהלך שבוע 

טופס השארת פרטים:

מומחה לטיפולי שורש רעננה

דברים שחשוב לציין בפני מומחה לטיפולי שורש טרם ביצוע טיפול

 

הופניתם לביצוע טיפול שורש אצל מומחה, סביר להניח שתתחילו בבדיקה על מנת להגיע לאבחנה לגבי מצב השן והחלטה לגבי ביצוע הטיפול.

איזה מידע כדאי לחלוק עם המומחה טרם ביצוע הבדיקה והטיפול בשן?

בראש ובראשונה – שתפו את כל המידע לגבי מצב בריאותכם הכללי. ישנם מצבים בריאותיים ותרופות שלוקחים שעשויים להשפיע על האבחנה ובוודאי על אופציית הטיפול המועדפת.

דבר שני – יש להסביר למומחה מה מציק לכם. מה הביא אתכם לטיפול?

שלישית – יש לספר בסבלנות ובאריכות לגבי ההיסטוריה של השן. האם היו אפיזודות של כאבים? נפיחות? פצע לא מוסבר בחניכיים ליד השן? האם השן טופלה בעבר? מהם הטיפולים שבוצעו בה? האם נעזרתם בתרופות לשיכוך כאב או אנטיביוטיקה וכמה זמן נטלתם אותן?

ולבסוף – האם בוצעו צילומים קודמים לשן? אם כן – כדאי להביא אותם איתכם לבדיקה.

לסיכום, ככל שתשתפו יותר אינפורמציה לגביכם ולגבי השן שבעקבותיה הגעתם לטיפול השורש – הדבר יסייע להגיע לאבחנה ותוכנית טיפול טובות ומותאמות לכם!

דוקטור לובה - מומחה לטיפולי שורש

למה לעשות טיפול שורש אצל מומחה?

הסיבה הכי משמעותית. הניסיון המצטבר הוא עצום.

בנוסף, מומחה לטיפולי שורש יכול להציל את השן, בעוד שרופא שיניים רגיל יכול להגיע למסקנה שמדובר בעקירה – ויש עשרות אלפי מקרים שהם הוכחה לכך.

מבחינתי, שיתוף הפעולה עם הרופא המטפל הוא קריטי. הרופא יודע שכשהוא ישלח אליי מטופל לטיפול שורש ב-100% מהמקרים המטופל חוזר אליו. אני דואגת באופן אישי שכל מטופל חוזר לאותו הרופא – מתוך מחויבות אישית שתהיה המשכיות לטיפול וגם כמחויבות אישית לרופא המפנה.

התמחות ארוכת שנים והכרות עם שיטות מתקדמות

כדי להבין יותר את ההבדל בין טיפול שיניים אצל הרופא המטפל ובין טיפול שורש אצל מומחה, אספר קצת על תהליך ההכשרה שלי.

להתמחות בטיפולי שורש, הלוא היא אנדודנטיה, מתקבלים כיום מדי כמה שנים רק אנשים בודדים מכל רחבי הארץ. כשאני הייתי סטודנטית, היו מקבלים ללימודים בתחום רק 5 אנשים באוניברסיטת תל אביב ובהדסה ירושלים, אחת לשנתיים.

היום נוספו שני מקומות נוספים לההתמחות, בתל השומר וברמבם בחיפה, אבל עדיין מדובר בקומץ של מומחים. בסך הכל יש בישראל רק 150 מומחים בטיפולי שורש וזהו מספר קטן מאד.

ההתמחות בטיפולי שורש כוללת שלוש וחצי שנים ארוכות של התנסות בלתי פוסקת ולימודים ברמה הגבוהה ביותר. במהלך הלימודים פגשנו במקרים הקשים ביותר של טיפולי שורש, למדנו מהמרצים הטובים ביותר בארץ ובעולם ונסענו להשתלמויות בחו"ל.

גם היום, בתור מומחית לטיפולי שורש, אני ממשיכה לסוע לכנסים ולהשתלמויות על מנת להתעדכן כל הזמן במה שמתרחש ומתפתח בתחום, להכיר שיטות חדשות, ללמוד על טכנולוגיות מתקדמות שיסייעו לנו בטיפולים ולהכיר עוד מקרים שיכולים להעשיר את הפעילות שלי כמומחית.

בעקבות הניסיון שצברתי, אני עובדת בשיתוף פעולה עם מומחים בתחומים נוספים. במהלך העבודה שלי אני מתייעצת, בודקת ומשתפת פעולה עם מומחים מתחומים רפואיים נוספים – וכך מציעה למי שמגיע אליי טיפול מקיף מאד.

 

טופס השארת פרטים:

בחינת צילום טיפול שורש

מכשור מתקדם וסטריליזציה – ברמה הגבוהה ביותר.
 

כמומחית לטיפולי שורש אני מקפידה לרכוש את המכשור המתקדם ביותר כיום בתחום האנדודוטיה. רופא שיניים רגיל אינו מתעדכן במכשור המשויך דווקא לטיפולי השורש, ואילו מרפאת מומחים כמו מרפאתנו מתעדכנת בכל מערכת חדשה שיוצאת. לדוגמה, המיקרוסקופ שבו אני משתמשת במרפאה הוא מיקרוסקופ יקר ומתקדם שלא תמצאו במרפאה רגילה.

כל כנס, כל טכנולוגיה, כל שיטה שיוצאת – אני דואגת ללמוד ולהשתלם בכל פעם מחדש. אנחנו חייבים להיות מעודכנים כל הזמן. בנוסף, המכשור נשמר במרפאה ברמת סטריליזציה גבוהה ביותר, בסטנדרטים הכי גבוהים בעולם. זאת כדי להבטיח שהמטופל ייהנה מטיפול נטול סיכונים ולא יהיה חשוף לבעיות בהמשך הדרך.

כמה עולה טיפול שורש

מהם סוגי ההתייעצות האפשריים עם מומחה לטיפולי שורש?

 

הגעתם למומחה לטיפולי שורש לביצוע התייעצות, בין אם הופניתם על ידי רופא השיניים שלכם ובין אם הגעתם להתייעצות כי חשדתם שיש צורך בטיפול שורש בשן.

סוגי ההתייעצות הקיימים עם מומחה לטיפול שורש הם בדרך כלל:

  • החלטה על ביצוע טיפול שורש בשן: יש כאבים, אך הם אינם ממוקדים, הרופא ראה משהו בצילום רנטגן ואינו בטוח שהדבר מחייב ביצוע טיפול שורש או שהיו בעבר בשן אירועים של נפיחות או כאבים ועכשיו קיימת התלבטות לגבי טיפול המשכי.

 

  • החלטה על ביצוע חידוש טיפול שורש: השן טופלה בעבר ולפעמים אפילו בוצע עליה כתר אך כעת הכתר נפל, או שהרופא גילה בצילום רנטגן דלקת מסביב לשורשי השן וקיימת התלבטות האם ניתן יהיה לטפל בדלקת ולהשאיר את השן בפה.

 

  • התייעצות לאחר חבלה לשיניים -לאחר חבלה, חשוב מאוד להגיע להתייעצות עם מומחה לטיפולי שורש על מנת לקבוע אם יש צורך בטיפולי שורש בשיניים שנחבלו, ואם כן – מתי לבצעם.

 

  • אם אתם לפני טיפול שיקומי גדול מומלץ לעשות הערכה אנדודונטית. מה הפרוגנוזה של השיניים שעברו טיפולי שורש, האם יש צורך בטיפולי שורש או חידושי טיפולי שורש, על מנת לא לבצע כתרים רבים ורק אז לגלות שיש בעיה עם טיפולי השורש הישנים.

 

  • כאבים ממקור לא ברור. הרבה פעמים מומחה לטיפולי שורש יכול לעזור למצוא סיבה לכאבים ואף לפתור אותה.

 

  • רופא השיניים שלכם מתלבט האם ניתן להציל את השן או צריך לעקור אותה.
מומחה לטיפולי שורש תל אביב

הסבר מפורט לפני טיפול שורש

התכנסנו כאן היום כדי לבצע טיפול שורש בשן  טוחנת/מלתעה/ניב/קדמית, עליונה/תחתונה, מצד שמאל/ימין.

מה שאנחנו רואים בפה זו הכותרת. מה שנמצא בתוך החניכיים אלה השורשים. לשן הזו יש שורש אחד/שניים/שלושה שורשים. 

השורש הוא איבר חלול, יש בתוכו תעלה שמכילה כלי דם ועצבים. 

כאשר יש חור בשן חיידקים חודרים לשן וממיסים חומר שן, אם לא מטפלים במצב החיידקים ממשיכים להתקדם עד שהם מגיעים לחלק הפנימי של השן. זו הסיבה שהיו לך כאבים – החיידקים יוצרים דלקת כואבת. (אם אין כאבים אני מסבירה שב 40% מהמקרים יש "דלקת שקטה")

כאשר החיידקים מגיעים לחלק הפנימי הם יכולים להתקדם יותר במהירות, החלק הפנימי של השן רך וזה משמש להם קרקע מזון מצויינת. הם ממשיכים להתקדם עד שהם יוצרים דלקת בקצה השורש, בתוך העצם. את המצב הזה אנחנו רוצים למנוע ולכן אנחנו מבצעים טיפול שורש.

מהלך הטיפול הוא הרדמה, סילוק עששת, השגת גישה לתעלות, וניקוי של התעלות. אני תמיד מדמה את התעלות לבקבוק של תינוק: הן צרות , ארוכות וחלולות ולכן צריך משהו דומה למברשת בקבוקי תינוקות כדי לנקות אותן. יש לנו מיכשור מתאים שמבצע את זה. תוך כדי הטיפול אני שוטפת עם חומר שהתפקיד שלו הוא להרוג חיידקים. בסיום הניקוי אני מבצעת סתימה בשורש. בכותרת תצאו היום עם סתימה זמנית ואחר כך הרופא המפנה יבצע מבנה וכתר.

95% מהטיפולים האלה יכולים להיגמר בפגישה אחת. יש שני מצבים בהם אני אצטרך עוד פגישה:

א. אם יש אנטומיה קשה, תעלות מסויידות שקשה למצוא כיפופים חדים בתעלה – שמאריכים את זמן הטיפול, אני מסיימת אחרי שעה, מניחה בתעלות חומר שתפקידו להרוג חיידקים וממשיכים בפגישה נוספת.

ב. אם אני מתרשמת שיש זיהום גדול מאוד, אני מבצעת חבישה עם החומר שהורג חיידקים וממשיכה בפגישה הבאה.

הסיכויים להלחת טיפול שורש עומדים על 95% לפי הספרות.

למה יש 5% סיכוי שעדיין תיווצר דלקת אחרי טיפול שורש? לרוב כי לא מטפלים בכותרת או לא שומרים עליה. חשוב לשים כתר וחשוב להמשיך לצחצח ולנקות סביבו כי החיידקים לא מפסיקים לנסות לחדור פנימה וייתכן מצב שבתהליך ארוך שלוקח שנים בדרך כלל החיידקים מצליחים לחדור ולזהם את טיפול השורש.

הסיכונים בטיפול שורש:

אני מחלקת את הסיכונים לשלושה: כותרת, שורש ומיכשור.

מבחינת הכותרת: שן אחרי טיפול שורש חלשה יותר, בגלל העששת הרבה שהיתה בה. צריך להיזהר ולא ללעוס עליה דברים קשים מידי כי אם הכותרת נשברת מתחת לחניכיים, אפילו אם טיפול השורש מושלם – אם אי אפשר לשים כתר- השן תלך לעקירה. זה התפקיד שלך.

מבחינת השורש: זה התפקיד שלי, לנקות את השורש לכל אורכו ולא ליצור ניקובים (חורים) בשורש איפה שלא אמורים להיות. אם זה קורה במהלך הטיפול אני אוטמת את הניקוב עם מלט מיוחד וממשיכה בטיפול אבל זה מוריד מאוד את סיכויי השרידות של השן לטווח הארוך.

מבחינת המיכשור: אנחנו משתמשים במברשות מתכת צרות ועדינות. אנחנו נוקטים בהרבה אמצעי זהירות: מגבילים את מספר השימושים בכל מברשת, אני מסתכלת על כל מברשת לפני שהיא נכנסת לפה לוודא שהיא שלמה אבל מכיוון שזה חומר, לפעמים הוא מתעייף וחתיכה קטנה ממנו נשברת ונשארת בתוך השורש. אם זה קורה בתחילת הטיפול, אני עוקפת את המכשיר וממשיכה בטיפול, אם זה קורה בסוף הטיפול, זה פשוט מהווה חלק מסתימת השורש. 

בכל מקרה, מחקרים מראים שזה לא מוריד מסיכויי ההצלחה של טיפול השורש.

מתי צריך טיפול שורש



כאשר הזיהום החיידקי מגיע אל מוך השן, המקום בו נמצאים עצבי השן, יש צורך בטיפול שורש. ישנן סיבות שונות אשר יכולות לגרום לכךכמו למשל סתימות ישנות, שבר בשן, נסיגת חניכיים ועוד. את ההבחנה מבצע כמובן רופא השיניים אשר בוחן את השן ובמידת הצורך ממליץ על טיפול שורש

 

רופא השיניים מבצע בדיקה קלינית וצילום רנטגן על מנת לקבוע האם ישנו צורך בטיפול שורש. כמובן שאינכם יכולים לבצע אבחנה לבדכם, אך ישנם סימפטומים שעליכם להיות ערניים עליהם והם עלולים להצביע על צורך בטיפול שורש

 

סימפטומים המצביעים על צורך בטיפול שורש

 

רגישות לקוררגישות מוגברת לקור יכולה להיות אחד הסימנים לדלקת במוח השן. הרגישות היא עניין אינדיבידואלי ולכן לא כלל חד משמעי. שתיית מים בטמפרטורת החדר או שאיפת אוויר לא אמורה לגרום לתחושת קור. במידה ואתם חשים בתחושה שכזו יש להיבדק. ישנם אנשים המדווחים כי לאחר שתיית משקה קר הם צריכים לשתות משהו חם על מנת להפסיק את הכאב, זהו אינו מצב תקין. במצבים כאלו תחושת הקור אינה ממוקדת ויש צורך בבדיקה על מנת לתאר היכן נמצאת הדלקת

 

כאב בזמן הלעיסהכאב שיניים בזמן הלעיסה הוא בדרך כלל סימן לדלקת בשורש השן. במצבים כאלו אנו נוטים להימנע מלעיסה באזור הכואב על מנת להימנע מהכאב. יתכן כי מדובר גם בשאריות אוכל דחוסות בין השיניים ומספיק ניקוי על מנת להיפטר מהכאב

 

נפיחותדלקת סוב חודית (דלקת בשורש השן), יכולה להתבטא בנפיחות בחניכיים מעל השן, לעתים הנפיחות מורגשת בלחי או בסנטר בהתאם למיקום השן עם הדלקת. נפיחות באזור החניכיים תמיד דורשת תשומת לב רפואית, אך לא בהכרח מדובר בדלקת בשורש השן. יתכן כי מדובר במחלת חניכיים אחרת

 

הופעת סינוס טראקט (פיסטולה)הדלקת במוך השן עשויה לגרום לכיס מוגלתי אשר לא תמיד גורם לכאב. יתכן שהמטופל בכלל לא ידע על קיומו והוא יראה אך ורק בצילום רנטגן. אך הגוף מחפש כיצד להיפטר מהמוגלה ולכן עשויה להיווצר תעלה העוברת דרך העצם או הרקמה דרכה מתנקזת המוגלהתעלה זו מכונה סינוס טראקט או פיסטולה. במצב זה מופיע פצעון בפה ואתם צפויים לחוש גם בטעם רע בפה כתוצאה מהפרשת המוגלה

 

מלבד הסימפטומים הללו, ישנן עוד תופעות נוספות הנראות בצילום הרנטגן

 

בדיקה אצל אנדודנט 

 

במקרים רבים כאב שיניים הוא הסיבה שגורמת לנו לפנות אל רופא השיניים. אכן כאב שיניים הוא דבר בלתי נסבל. אך לא בכל מקרה אנו חווים כאב, בהחלט קיימים מקרים בהם ישנו צורך בטיפול שורש למרות שהמטופל אינו חש בכאב


בעיות בשיניים ובחניכיים אינן חולפות ללא טיפול. כל מקרה של דלקת הולך ומחריף בכל יום שעובר, ולכן בוודאי שתרצו לטפל בבעיה כבר בשלבים הראשונים. כך נוכל להגדיל את הסיכוי להצלת השן. אם אתם חשים באחד הסימפטומים יש להיבדק אצל רופא שיניים, רצוי אנדודנט המתמחה בטיפולי שורש.

טופס השארת פרטים:

רופא שיניים מומחה לטיפולי שורש

המלצות לפני טיפול שורש  (עם קצת הומור) 

אז הנה לכם כמה סיבות מדוע לא כדאי להתייעץ עם מי שעבר טיפול שורש חוץ מהמומחה שהולך לבצע את העבודה

הניסיון של אחרים איננו רלוונטי או לפחות לא אמור להיות ביחס למקרה שלכם, וזאת מהסיבה הפשוטה של "כל אחד והפה שלו" 
 
זה סתם מכניס ללחץ מיותר ולא תורם להרגשה טובה לדבר עם כאלה שלא עברו טיפול שורש אצל מומחה.
 
זה לא משנה את העובדה שאתם צריכים לעשות את הטיפול ואין דרך להמנע מזה לכן אין סיבה לדבר עם עוד מישהו, ולדמיין הרבה דמיונות מיותרים.
 
אתם בחרתם רופא מתמחה ומיומן יותר בסוג טיפולים אלו וזה אומר שהחוויה שלכם תהיה שונה וחיובית 
 
את רוב הטיפולים אפשר לסיים בפגישה אחת. (כמובן, אם מטפלים אצל מומחה לטיפולי שורש) 
 
בלי כאבים- באחריות! שוב, אם אתם אצל מומחה לטיפול שורש, הכאב לא יהיה פקטור עבורכם!
 
במקרה של חרדה קיצונית- תקחו כדור vaben שעה לפני הטיפול או תבקשו טיפול עם גז צחוק. 
 
 
 
מומחה לטיפולי שורש הוד השרון

טיפול השורש על ידי רופא מומחה לכך

 

כאשר אנו מדברים על טיפולי שורש אני תמיד מדגישה את החשיבות של טיפול שורש אצל רופא מומחה. במאמרים קודמים גם הסברתי בפירוט מדוע טיפול שורש מבצעים אצל רופא מומחהרפואה אנדודונטית היא תחום ההתמחות שלי, אך גם בתחומים אחרים של רפואה קיימות התמחויות ויש להם חשיבות. לרופא מומחה יש ידע מקיף בנושא ההתמחות, ועומדים לרשותו כלים רבים על מנת להעניק לכם את הפתרון המתאים לבעיה ממנה אתם סובלים

זהו מצב שכיח שבו קופת החולים או רופא השיניים מפנים אתכם לבצע טיפול שורש אצל רופא אחר אשר הוגדר כרופא מומחה. אך כיצד נדע האם הוא באמת רופא מומחה? אילו כלים עומדים לרשותנו לצורך הבדיקה?

 

מה ההבדל בין רופא מורשה לרופא מומחה?

 

ישנם שני מושגים שעשויים ליצור בלבול בקרב הציבור והם רופא מורשה ורופא מומחה. מי שלא יורד לעומק הפרטים עשוי לטעות ולחשוב כי רופא מורשה לביצוע טיפולי שורש ורופא מומחה לטיפולי שורש הם אותו הדבר. בפועל מדובר בדבר שונה מאוד

כל רופאי השיניים בישראל מורשים לערוך טיפולי שורש. במהלך לימודי רפואת השיניים הם למדו על ההליך ויודעים לעשות אותו. במהלך הלימודים שלהם לא הושם דגש גדול על הנושא, אך בין יתר הנושאים שלמדו היו גם טיפולי השורש. לכן אנו יכולים להגיד כי הם רופאים מורשים. בסופו של דבר קופות החולים הן אלו אשר מעניקות את התואר רופא מורשה“. 

רופא מומחה לעומת זאת הוא רופא שיניים אשר לאחר סיום לימודי רפואת השיניים ביצע התמחות בת מספר שנים והוציא תואר רופא מומחה בתחום מסוים. במקרה שנזקקים לטיפולי שורש אתם זקוקים לרופא שיניים מומחה לאנדודונטיה. ישנם רופאי שיניים המשתמשים במושג רופא מומחה לטיפולי שורש. שני המונחים תקינים – האחד בעברית והאחר בלועזית

הדרך להפוך לרופא מומחה היא דרך ארוכה. ההתמחות כוללת לימודים השמים דגש גדול יותר על התחום, כלומר לומדים אותו בצורה מעמיקה ומקיפה. לומדים שיטות טיפול מיוחדות שלא לומדים בלימודי רפואת שיניים כלליים וגם רוכשים ניסיון רב בביצוע טיפולי שורשמדובר בלימודים של כמה שנים במוסד אקדמי מוכר. בישראל ניתן ללמוד זאת באוניברסיטת תל אביב, בית הספר לרפואת שיניים הדסה עין כרם (ירושלים), בית החולים רמבם בחיפה או תל השומר. לאחר שמסיימים את הלימודים בהצלחה, עדיין יש לעבור שני מבחנים נוספים מטעם משרד הבריאות על מנת לזכות בתואר הנכסף רופא שיניים מומחה לטיפולי שורש“. 

 

המסלול הארוך והמורכב בדרך לקבלת תואר מומחה מבטיח לכם רמה אחרת של ידע וטיפולים

 

כיצד נדע שמדובר ברופא מומחה ? 

 

אתם מגיעים למרפאה ואינכם בטוחים האם מדובר ברופא מורשה או רופא מומחה לאנדודונטיה. לפעמים אתם מתביישים לשאול ולבקש לראות את התעודה. אך מצד שני סביר להניח שהתעודה תתנוסס בגאווה על הקיר, אם לא בקבלה אז לפחות במשרד הרופא. תאמינו לי שלאחר שהרופא הקדיש שנים ללימודים והתמחות הוא גאה בתעודה שלו, תעודה אותה השיג בעמל רב

 

אפשרות אחרת היא לבדוק זאת מול ההסתדרות לרפואת שיניים. בימינו, בזכות האינטרנט, ניתן לעשות זאת בקלי קלות. אתם יכולים להיכנס אל האתר של הסתדרות רופאי השיניים ולבדוק האם שמו של הרופא נמצא ברשימה. השימוש באתר האינטרנט הוא פשוט וקל תוכלו לחפש רופאי שיניים לפי אזור בארץ, לפי תחום ההתמחות או פשוט לפי שם הרופא. את מאגר הרופאים המומחים תוכלו למצוא בקישור זה

 

סיכויי ההצלחה לטיפול שורש על ידי רופא מומחה 


ישנם מקרים בהם רופא השיניים מראש יבין כי מדובר בטיפול שורש מסובך וימליץ לכם לפנות לרופא מומחה על מנת לבצע את טיפול השורש, אך אני ממליצה לכם לפנות לרופא מומחה בכל מקרה שבו נדרש טיפול שורש. ישנן סטטיסטיקות המוכיחות כי אחוזי ההצלחה של טיפולי השורש המבוצעים אצל רופאים מומחים הם גבוהים יותר. במקרים רבים אנשים מגיעים אליי לצורך חידוש טיפול שורש, זאת לאחר שהטיפול אצל רופא השיניים נכשל. אל תתייחסו אל הרופא המומחה כאל השלב הבא במקרה שטיפול השורש הראשון נכשל, מראש בחרו במקצועיות והניסיון של רופא מומחה. כך תוכלו לקבל טיפול טוב ואיכותי המחזיק מעמד שנים ארוכות.

גלילה למעלה