מה זה סכר גומי ולמה שמים אותו?

אולי כבר יצא לכם פעם לעשות טיפול שורש ושמו לכם ״איזה גומי״ על השן? אם עברתם טיפול שורש ולא שמו לכם את סכר הגומי, מבחינתנו הדבר מעורר דאגה ומייד תבינו למה.

כל המטופלים העוברים טיפול שורש אצלנו במרפאת המומחים לטיפולי שורש יפגשו את סכר הגומי, ואם זו הפעם הראשונה שלהם, רובם מגלים התעניינות ושואלים האם זה משהו חדש. השאלה נובעת מכך שלא כל טיפול שיניים דורש סכר גומי, ויתכן שהם עברו טיפולים אחרים בעבר, שלא היו טיפולי שורש, ובהם לא נעשה שימוש בסכר גומי.

מה זה סכר גומי ולמה שמים אותו?האם זאת המצאה חדשה?

אז לשאלתכם האם סכר גומי הוא משהו חדש? לא, ממש לא. סכר הגומי הומצא לפני כ – 150 שנה על ידי אדם בשם Sanford Christie Barnum מניו יורק. דוקטור סנפורד היה רופא שיניים במאה התשע עשרה, ימים שבהם רפואת השיניים לא הייתה מפותחת כמו היום. אבל כבר אז הייתה ההבנה שיש לנקות ולחטא את העששת בשן, והדבר עורר קשיים רבים. במהלך הטיפול, באופן טבעי, הפה מפריש רוק אשר ממשיך לזהם את האזור המטופל בחיידקים, דבר הפוגע בסופו של דבר בהצלחת הטיפול.

היה זה ב 15 במרץ 1864, בעודו מטפל בשן טוחנת ונאבק בהפרשות הרוק שלא מאפשרות לו לבצע את הטיפול, ברגע נואש שהיה נחוש לסיים את הטיפול הוא תלש את מפית המגן, חורר אותה והניח אותה מסביב לשן. כך, באלתור של רגע, נולד הרעיון לסכר הגומי אשר הביא למהפך בטיפולי השיניים.

ההמצאה ששינתה את פני רפואת השיניים האנדודנטית

סכר הגומי הוא המצאה פשוטה, אך בו זמנית גם גאונית. היום אין צורך לאלתר סכר גומי, ניתן להשיג סכר גומי סטרילי אשר נועד לענות על הצרכים של רופאי השיניים. למעשה על פי הסטנדרטים המקצועיים אסור לבצע טיפול שורש ללא שימוש בסכר גומי. כמו כן כדאי לציין אין מדובר בגומי, אלא לטקס אשר תכונותיו עונות בצורה מושלמת על הצרכים של טיפולי השיניים – סטירלי, דק ועמיד בפני מתיחה וקריעה. כמו כן הוא אינו גורם לתגובות אלרגיות.

מה זה סכר גומי ולמה שמים אותו? סכר גומי מולבש על השן ומונע מהפרשות הרוק לזהם את האזור המטופל. כך רופא השיניים יכול לעבוד בצורה סטרילית ולבצע את טיפול השורש. ניקיון יסודי של התעלה הוא תנאי הכרחי לצורך הצלחת טיפול השורש וסכר גומי הוא הכלי שמאפשר לנו לעשות זאת. לכן כבר בהתחלה נאמר שאם עברתם טיפול שורש ללא סכר גומי, זוהי כבר סיבה לדאגה. לא רק שהסכר שומר על סטריליות האזור המטופל, הוא גם מונע מהמטופל להיחשף באופן כללי לחומרים המשמשים בעת הטיפול אשר עלולים להיבלע או להישאף אל הריאות.

אז בפעם הבאה שרופא השיניים מותח לכם גומי בפה, קבלו זאת בהבנה. זה הכרחי לצורך הצלחת הטיפול. הסטנדרטים המקצועיים של מקצוע האנדודנטיה (מומחיות בטיפולי שורש) מחייבים עבודה עם סכר גומי, ובלעדיו הטיפול צפוי להיכשל ולהביא לאבדן השן.

כל טיפולי השורש במרפאה מתבצעים עם סכר גומי מקצועי העומד בתקנים. אנו מקפידים על האיכות הכי טובה, וגם הריח הנעים על מנת להנעים עבורכם את החוויה.

להזכירכם, טיפולי שורש עושים רק אצל רופאים המקפידים על הסטנדרטים הכי גבוהים.

שלכם, ד׳ר לובה בר-סף בהצלחה!

גלילה למעלה